Home » Werving & Selectie » Wat is werving & selectie

Wat is werving & selectie

Werving en selectie houdt in dat jouw organisatie de werving van nieuwe medewerkers uitbesteedt aan een specialist, bijvoorbeeld een werving en selectiebureau. Een uitzendbureau kan een optie zijn maar als het gaat om vacatures vanaf MBO+ / HBO-niveau dan is het verstandiger om voor werving & selectie te kiezen. 

Definitie werving & selectie

Werving en selectie, ook wel Recruitment genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming. Het verdient de aanbeveling om je werving- en selectiebeleid goed in te richten. Dat schept duidelijkheid binnen je organisatie. Vacatures op het gebied van marketing en sales kun je beter uitbesteden aan specialistische werving en selectie bureaus. Werfsimpel.nl is zo'n specialist. Gericht op het perfect invullen van vacatures voor een marketeer, een marketingmanager, een commercieel medewerker buitendienst en binnendienst en een accountmanager.

Waarom werving en selectie uitbesteden?

Wanneer je organisatie niet beschikt over een afdeling P&O of geen specialistische recruiters in dienst heeft verdient het de aanbeveling om de werving en selectie activiteiten uit te besteden. Waarom? Je bespaart heel veel tijd en uiteindelijk ook geld. Werfsimpel.nl werkt met een gericht stappenplan voor werving en selectie. Daarmee kunnen we jouw organisatie volledig ontzorgen. Als jezelf de medewerker gaat werven gaat dat ten koste van jouw corebusiness. Dáár ben jij als ondernemer goed in. Wij zijn specialist in het werven van medewerkers, sterker nog wij werven de meest geschikte medewerker voor jou. Daar draait n.l. alles om. Een nieuwe medewerker werven is niet zo'n kunst. Maar de juiste medewerker werven wel! Dat is ons vakgebied. Je moet er toch niet aandenken dat je uiteindelijk, na veel sollicitatiegesprekken denkt de medewerker te hebben gevonden maar dat blijkt uiteindelijk niet de juiste man of vrouw te zijn. Dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen. Dat werkt ergernis en irritaties binnen jouw organisatie.

Besteed je werving uit aan Werfsimpel.nl

Het uitbesteden van het werven van een nieuwe medewerker brengt rust binnen jouw organisatie. Wij stellen (eventueel samen met jou) het juiste profiel op en gaan aan de slag terwijl jij rustig door kunt gaan met je eigen werkzaamheden. We spreken een tijdspad af en we houden je dagelijks of wekelijks op de hoogte. Hebben we de juiste medewerker geworven dan voeren wij de eerste gesprekken. Oriënterende gesprekken geven ons verder inzicht in de geschiktheid van de medewerker. Beschikt hij of zij naast de harde criteria zoals vaardigheden en competenties ook over andere heel belangrijke eigenschappen: past hij binnen jouw organisatie, past zij binnen de cultuur en welke meerwaarde gaat de medewerker opleveren voor jou? Zo werken we naar de juiste match. Uiteindelijk ontvangt u 'slechts' een paar CV's die we verder met jou bespreken om vervolgens de meeste geschikte kandidaat te kunnen presenteren. Jij voert de afrondende gesprekken eventueel samen met ons en samen maken we uiteindelijk de juiste keuze.

Wij garanderen de juiste match!

Wij zijn zeker van onze zaak. Heel zeker. Wij garanderen de juiste match. Daarom betaal je pas nadat de nieuwe medewerker z'n proeftijd binnen jouw onderneming succesvol heeft doorlopen.

Dit is één van de vele voordelen van Werfsimpel.nl. Duidelijkheid, openheid en transparantie en het snel werven van de juiste medewerker, dat kun je van ons verwachten.