Home » Werkwijze

Werkwijze werving en selectie

Met jou verkennen wij waar de behoefte binnen jouw bedrijf ligt. Wanneer deze duidelijk is, kan een goed advies gegeven worden met betrekking tot de inrichting van de procedure voor de Werving & Selectie. Samen stellen we vast wat de competenties zijn waarover de kandidaat die je zoekt moet beschikken. Ook stemmen we af wat voor type medewerker je zoekt, anders gezegd over welke (karakter) eigenschappen deze kandidaat dient te beschikken. Dit noemen wij 'de mens achter het CV'. Tenslotte maken we samen een goede beschrijving van de cultuur van jouw onderneming. Dit doen wij om ook een goede match te kunnen maken, zodat de nieuwe medewerker niet alleen past bij waar jouw bedrijf voor staat, maar ook bij zijn toekomstige collega's.

Wij hebben een eenvoudig format ontwikkeld waardoor wij deze inventarisatie op afstand (online) kunnen doen. Dat is lekker efficiënt en bespaart tijd en geld, zodat jouw investering in de gehele werving- en selectieprocedure beperkt blijft.

Werfsimpel.nl biedt jou op een flexibele, transparante en overzichtelijke wijze invulling aan jouw wervingsvraagstuk. Onze dienstverlening bij het werven van de juiste kandidaat voor jouw organisatie is volledig afgestemd op jouw behoefte. Het uitbesteden van het werven en selecteren met het oog op het vervullen van jouw vacature kunnen wij daardoor goed en snel vormgeven. Door onze werkwijze kunnen wij je ook nog eens een 100% match garanderen.

En terwijl wij de werving & selectie voor onze rekening nemen, kun jij gewoon doorgaan met je dagelijkse werkzaamheden. Dáár ben jíj immers goed in?!

 

Bijvangst

Regelmatig realiseren wij tijdens het werving & selectie proces een mooie bijvangst. Zo komt het nogal eens voor dat het doorvragen tijdens een gesprek over de vacature ertoe leidt dat we samen tot de conclusie komen dat het goed is om het personeelsbestand van de afdeling of het bedrijf dat je runt, tegen het licht te houden. Hierover kun je hier meer lezen.