Home » Jobmarketing » Tarieven JOBMARKETING

Tarieven jobmarketing

Bij jobmarketing zetten wij een procedure op om de juiste doelgroep te benaderen en aan te spreken voor jouw vacature. De basis is het profiel van jouw bedrijf. Welk onderscheidend vermogen heeft jouw bedrijf t.o.v. je concullega’s? Wat is je missie en visie? Welke belevenis wil je delen met de doelgroep zodat zij geïnteresseerd raken in jouw bedrijf?

Wat kost een jobmarketing procedure?

Je bent op zoek naar een assistent accountant. Je hebt een prima onderscheidend profiel van je bedrijf opgesteld en je zoekt de assistent accountant voor jouw bedrijf in Tynaarlo in het noorden van Drenthe. De beste manier om de juiste kandidaat voor jouw vacature te vinden is in één van de drie (of meerdere) noordelijke provincies: hij of zij spreekt dan in ieder geval ‘dezelfde taal’.

De eerste maand zijn we gemiddeld 10 uur per maand per provincie bezig om de juiste richting te bepalen en de middelen te verzamelen om de juiste kandidaat voor jouw bedrijf te werven. Hier bij hanteren wij een tarief van € 69,50 per uur. Hebben we de juiste kandidaat voor jouw geworven en heb je besloten de kandidaat als nieuwe collega te verwelkomen in jouw bedrijf is de hoogte van de fee slechts 10% van het jaarsalaris!

Maar dat is niet het enige. We bieden nog een extra garantie: jij betaald de fee pas aan het einde van de proeftijd van de nieuwe medewerker. Mocht de nieuwe medewerker dus onverhoopt niet passen dan werven wij voor jouw een nieuwe kandidaat!

Concreet:

We werven de assistent account in de provincies Drenthe en Groningen. We hebben de juiste dame of heer gevonden en de match komt tot stand.

 

10 x € 69,50 x 2 = € 1.390,-- voor de werving in twee provincies. Het salaris van de assistent accountant is € 3.250,--. De fee die je na het tot stand komen van de match betaald en na het succesvol doorlopen van de proeftijd van de nieuwe medewerker is:

€ 3.250,-- x 13 x 10% = € 4.225,--.

Totale kosten voor een JOBMARKETING procedure zijn dus: € 1.390,-- + € 4225,--= € 5.615,--.

 

Ter vergelijking: een hoogte van een fee voor een werving & selectie procedure is al gauw 17,5% van het bruto jaarsalaris (excl. vakantiegeld). Dezelfde procedure, maar dan op basis van een werving en selectie fee kost dus al gauw € 7.393,75!

 

Jouw voordeel is € 7.393,75 - € 5.615,-- = € 1.778,75 en daarbij krijg je ook nog eens onze ‘proeftijd garantie'!

Is er probleem ontstaan binnen jouw organisatie? Wij helpen je om het probleem te verhelpen!

De ervaren medewerkers van Werfsimpel.nl lichten jouw organisatie door en nemen je mee in het vinden van de juiste oplossing. Dé oplossing kan zijn dat we een nieuwe medewerker moeten werven voor jou bedrijf. Dat past, want daar zijn we uiterst competent in.

Het succes dat wij bij onze werving en selectie werkzaamheden inzetten is marketing. Door het opstellen van de juiste vacaturetekst (voor de kenners o.b.v. SEO) vinden we voor jou de juiste medewerker.

Wil je precies weten hoe wij dit aanpakken? Klik op onderstaande link voor een afspraak.

Onze USP's helpen jou

Werfsimpel.nl 

  1. Bij werving en selectie betaal je pas de factuur na het succesvol doorlopen van de proeftijd van de nieuwe medewerker
  2. Wij combineren onze werving en selectie ervaring met onze marketingkennis waardoor we de juiste medewerkers voor jou steeds weer weten te vinden
  3. Wij helpen jou met het opstellen van de vacaturetekst of nemen deze werkzaamheden zelfs helemaal uit jouw handen
  4. Wij hebben weinig overheadkosten waardoor scherpe tarieven kunnen aanbieden!
  5. Ons specialisme is Accountancy, Sales- en Marketing vacatures. Andere interessante uitdagingen gaan we niet uit de weg!
Door marketing te combineren met werving en selectie vinden wij altijd de juiste medewerkers voor jou organisatie