Home » Hoe werf jij medewerkers

Hoe werf je nieuwe medewerkers

Er zijn verschillende mogelijkheden om personeel te werven voor je bedrijf of organisatie. Een opsomming:

  • Werven via sociale media
  • Vacature plaatsen op uw eigen website
  • Werven via vacature in krant
  • Vacature melden bij een uitzendbureau
  • Vacature melden bij W&S bureau
  • Vacature melden bij UWV
  • Werven via eigen netwerk

 

Het is voor een ondernemer het goedkoopst wanneer je zelf zijn medewerkers werft. Tenminste, wanneer je de uren die je erin steekt niet rekent. Want er komt nogal wat bij kijken als je de werving en selectie zelf doet. 

Klik hier om inzicht te krijgen in de werving en selectie procedure.

Als belangrijke TIP geven wij je mee wanneer je op zoek bent naar personeel: raadpleeg eerst je eigen netwerk, maar let op dat je geen ‘vriendjes’ binnen je organisatie haalt. De praktijk leert dat dit op de langere termijn niet werkt.

Je kunt een vacature plaatsen in de krant. Eigenlijk niet meer van deze tijd en een groot deel van de doelgroep die je wilt benaderen leest geen kranten!

Een vacature plaatsen op je eigen website kan uitkomst bieden, mits uw website goed vindbaar is. Je website is vaak ingericht om Je producten en diensten aan te bieden en niet om personeel te werven. Geen reacties op je vacature levert alleen maar frustratie op of kandidaten die niet geschikt zijn voor de functie waarvoor jij personeel zoekt.

Een vacature uitzetten bij een uitzendbureau is ook een optie. Nadeel is dat je hoge tarieven betaalt, dat een uitzendorganisatie vaak bemenst wordt jong onervaren personeel, die vaak ook nog eens maximaal een jaar voor een uitzendorganisatie werkzaam zijn. Daarnaast hebben zij doorgaans nauwelijks of geen kennis van organisatiegroei, en -ontwikkeling en de arbeidsmarkt.

De vacature uitzetten bij een Werving & Selectie bureau (zgn. headhunters) is ook een optie. De fee die je betaalt bij dit soort organisaties kan al snel oplopen tot 20-25% van het jaarsalaris, hetgeen neerkomt op een fee van minimaal € 6.000,--.

Je kunt ervoor kiezen om het UWV in te zetten. Uit ervaring kunnen wij je vertellen dat niets frustrerender is dan dat: niet de juiste kandidaten of in veel gevallen helemaal geen reactie.

 

Wj gaan graag de uitdaging met je aan...

Wij adviseren je om de vacature uit te zetten bij een ervaren W&S bureau dat normale tarieven hanteert. Je bent bij Werfsimpel.nl aan het juiste adres: ruim twintig jaar ervaring in de W&S branche, maakt dat wij als het ware ‘door CV’s heen kijken’. Dat betekent dat wij op basis van een scan goed kunnen beoordelen of een kandidaat geschikt is voor jouw onderneming of niet.

Vervolgens krijg je van ons maximaal drie kandidaten op een presenteerblaadje, die wij al eens goed aan de tand hebben gevoeld. De kans op een mismatch is daardoor zeer klein. En in het geval van een mismatch ontvang je van ons GEEN factuur.

Sterker nog: je ontvangt de factuur pas nadat de nieuwe medewerker de proeftijd succesvol heeft doorlopen. Dus, geen risico! Wij gaan voor de 100% match.