Home » Blog » Realiseren van omzetgroei

Realiseren van omzetgroei

Gepubliceerd op 3 juni 2019 om 13:53

Ieder gezond bedrijf wil groeien: meer producten verkopen leidt tot een hogere omzet met uiteindelijk als doel meer winst.

De ondernemer ziet groei van het eigen bedrijf als een uitdaging. En dat is uiteraard goed. Maar aan deze uitdaging zijn ook bepaalde risico's verbonden:

  • Is je organisatie ingericht om het groeiproces in te gaan?
  • Kan je organisatie het groeiproces aan?
  • Kunnen de huidige medewerkers mee in het groeiproces?
  • Of moeten er nieuwe medewerkers worden aangetrokken?
  • Wie gaat het groeiproces in goede banen leiden?
  • Gaat de groei niet ten koste van de huidige kwaliteit van de dienstverlening?
  • Etc.

Groeiproces

Het is belangrijk om het groeiproces van je bedrijf uiterst secuur onder de loep te nemen voor het nemen van een aantal belangrijke beslissingen. De roze bril moet even terzijde worden geschoven! Het is hét moment om een frisse, objectieve blik te werpen op jouw onderneming.

Wij kunnen jou hierbij helpen. Wij zullen deze frisse blik loslaten op jouw bedrijf en zullen naast de voordelen ook de vinger op de zere plek leggen. Tijdens dit proces leren we jouw bedrijf goed kennen en zullen advies op maat geven. We werken samen toe naar de juiste oplossing.

Organisatie anders inrichten

Wellicht is het belangrijk om de poppetjes binnen de organisatie net iets anders neer te zetten. Een andere verdeling van taken en werkzaamheden kan de oplossing zijn, maar het moet niet zo zijn dat de werkzaamheden extra 'hooi op de vork' zijn voor jouw collega's. De bestaande werkzaamheden moeten NIET lijden onder de nieuwe taken want dan komt de kwaliteit van de dienstverlening niet ten goede en zal de groei niet worden gerealiseerd.

Werven van een nieuwe medewerker

Het zou goed kunnen dat een (kleine) uitbreiding van het personeelsbestand de oplossing is om de groei te realiseren. Gedurende het proces gaan we een profiel opstellen van de juiste medewerker, die een bijdrage gaat leveren aan het groeiproces van jouw bedrijf. Wij stellen de vacaturetekst (o.b.v. SEO) op maar je kunt het hele werving & selectieproces ook volledig aan ons uitbesteden. Wij kunnen je volledig ontzorgen in dit proces, zodat jij je kunt blijven bezighouden met de dagelijkse werkzaamheden.

Inzetten van een extern adviseur

Jij kunt vanaf 10 juni a.s. gebruik maken van de KEI-regeling. De KEI-regeling houdt in dat je 40% korting krijgt op de inhuur van een extern deskundige. Als je ons inhuurt organiseren wij het gehele proces: van analyse van je onderneming tot het werven van een nieuwe medewerker. Daarnaast helpen we jou om het administratieve proces in goede banen te leiden: van aanvraag van de KEI-regeling tot en met het opleveren van het bijbehorende eindrapport.

 

Laat weten dat je interesse hebt en klik hier!


«   »