Home » Blog » De persoonlijke match

De persoonlijke match

Gepubliceerd op 16 mei 2019 om 15:00

Een CV is het uitgangspunt voor een procedure

Als werkgever ben je vaak snel geneigd om een CV als uitgangspunt te nemen om een kandidaat wel of niet op te nemen in een procedure.De taken die de nieuwe medewerker moet gaan uitvoeren voor jou onderneming die zijn natuurlijk uiterst belangrijk. En heeft de nieuwe aanwinst ervaring met deze werkzaamheden.

Tegenwoordig zien we erg mooi opgemaakte CV's. Een mens maakt van z'n CV een echt levenswerk. Een goed CV valt inderdaad op. Als het uiterlijk er dan ook nog eens gelikt uitziet, dan ben je al snel geneigd om een dergelijk CV bovenop de stapel te leggen.

De persoonlijke match

Maar vergeten we dan niet iets als we alleen maar uitgaan van de zogenaamde 'harde' criteria? In principe kan iedereen een gelikt CV maken om op te vallen.Veel belangrijker dan deze harde criteria zijn de zachte criteria. Op basis van de zachte criteria komt namelijk de persoonlijke en juiste match tot stand!

Als iemand goed binnen de cultuur van een organisatie past zal hij of zij zicht eerder op z'n plaats en gemak voelen dan iemand die alleen op basis van z'n competenties is aangenomen. De sfeer bepaald in hoge mate het succes. Daarnaast zijn de drijfveren van de nieuwe medewerker uiterst belangrijk. Welke waarde voegt de nieuwe medewerker toe aan jouw bedrijf? Je kunt het karakter van een medewerker heel moeilijk veranderen, maar je kunt medewerkers wel zaken aanleren. En wellicht nog belangrijker: iemand die op een bepaald vlak wat minder of juist een andere ervaring heeft kan een nieuwe wind doen waaien door jouw onderneming!

De wereld om ons heen verandert heel snel

Vooral in deze tijd van enorme (technologische) ontwikkelingen is een CV veel minder belangrijk dan het karakter van een medewerker. Het wordt steeds moeilijker om te voorspellen hoe een functie er, qua inhoud, volgend jaar uitziet.

\aarom is het advies van de ervaren recruiter dan ook: kijk minder naar het CV (harde criteria) maar meer naar karaktereigenschappen (zachte criteria) van de nieuwe medewerker.

Vul onderstaand formulier en laat weten met welke nieuwe medewerker wij jou kunnen helpen.


 »